Esittelypuheeni Hyvinkään ammattiosasto 58 syyskokouksessa (8.10)

Tervehdys hyvä kokousväki

Kiitos että sain tulla vierailemaan teidän syyskokoukseenne tänne Hyvinkään Järkälle. Järkkä joka ensi vuonna täyttääkin jo pyöreät 60 vuotta. Talo on nähnyt 60-luvun tanssi huuman, 70-luvun taloudelliset ahdingot ja myöhemmin talkootöiden elvyttävän voiman. Merkityksellinen talo monessa suhteessa.

Mun nimi on Ville Kari. Olen 37 vuotias Teollisuusliiton aluetoimitsija Helsingin ja Uudenmaan alueella. Olen pienen tytön isä, onnellinen aviomies ja nyt ehdolla kevään eduskuntavaaleissa Uudenmaan vaalipiiristä

Tämä Syksy on ollut ay-liikkeelle poikkeuksellisen vilkas, riippuen millä alalla työskennellään, on myös vilkkauden määrä hieman vaihdellut. Työmarkkinatilanne kuumeni porvarihallituksen irtisanomislakiesityksestä, joka lopulta sai ay-liikkeen barrikaadeille järjestöllisien toimien muodossa läpi keskusjärjestökentän.

Kun tätä edeltäneet Sipilän hallituksen työelämän heikennykset kytivät vielä taustalla, oli eri-arvoistava lakiesitys palkansaajalle se viimeinen niitti.Tilanteen nyt hieman rauhoittuessa, onkin selvää, että ensi kevään eduskuntavaalien merkitys on äärimmäisen tärkeä, kun tavoitteena on saada hallitus, joka tekee oikeudenmukaisempaa politiikkaa.

Tarvitaan kovaa kenttätyötä ja rohkeaa otetta keskusteluihin, jotta vasemmiston ja palkansaajan asiaa saadaan esille.He, jotka kokevat, että ei kannata äänestää, on meidän vakuutettava, että nyt jos koskaan kannattaa äänestää jos halutaan poliittiseen suuntaan muutos, muutos parempaan ja oikeudenmukaisempaan yhteiskuntaan.

Olen elämäni aikana kokenut hyvinvointivaltion ja sen tuhon. Suomi ei ole enää hyvinvoiva yhteiskunta, päinvastoin. Enkä pysty sivusta seuraamaan, kuinka tätä maata ajetaan kahtia ja myydään pala palalta ulkomaisille sijoittajille.

Nyt on muutoksen aika.

Äänestetään eduskuntavaaleissa.

Kiitos.