Hyvinvointivaltion purkutalkoot peruttava

Kasvoin lapsuuteni hyvinvointivaltion hellässä huomassa. Nuoruudessa kuvioon tuli lama ja leikkaukset. Olimme menettäjien joukossa niin monien muiden tavoin ja laman aikana ja sen jälkeen tehdyt leikkaukset varjostivat pitkään elämääni. Nousun tullessa ei kyllä muistettu laman maksajia, vaikka niin lupailtiin. Sama kuvio on toistunut uudestaan, nyt vain eri nimellä.  Voiko siis ihmetellä, että osa ihmisistä on menettänyt uskonsa politiikan toimivuuteen.

Politiikassa on kyse ennen kaikkea yhteisten asioiden ajamisesta. Valta kuuluu kansalle, jota eduskunta edustaa. Kun on seurannut oikeistohallituksien politiikkaa, ei välttämättä uskoisi näin olevan. Politiikkaa ei olla tehty kansan etu vaan yritysten etu mielessä. On helpompaa listata ne jotka ovat voittaneet kuin ne, jotka ovat hävinneet. Leikkurin alle on joutunut melkein koko kansa.

Pyllistetty on kansalle ja kumarrettu työnantajille. Työnantajat ovat saaneet hopealautasella villeimmät unelmansa, joista uusimpana on yritys heikentää irtisanomissuojaa alle 20 hengen yrityksissä. Perustuslaissa lukee, että julkisen vallan on huolehdittava työvoiman suojelusta. Joko hallitus on unohtanut perustuslain tai se ei kunnioita sitä. Kumpikin vaihtoehto on hälyttävä. Suomi tarvitsee reilua yrittämistä, ei työläisten riistoa.

Olen elämäni aikana kokenut hyvinvointivaltion ja sen tuhon. Suomi ei ole enää hyvinvoiva yhteiskunta, päinvastoin. Enkä pysty sivusta seuraamaan kuinka tätä maata ajetaan kahtia ja myydään pala palalta ulkomaisille sijoittajille. Nyt on muutoksen aika ja olen päättänyt asettua ehdolle eduskuntavaaleihin Uudenmaan vaalipiirissä.

Nyt jos koskaan on aika nousta barrikadeille ja vaatia parempaa kansalaisten edunvalvontaa. Tämä maa ei yksinkertaisesti kestä enää yhtäkään oikeistohallitusta. Tehtyjen päätösten jälkien korjaaminen tulee viemään vuosia, osa vuosikymmeniä. Kysynkin onko meillä varaa olla äänestämättä vasemmistoa? Tule mukaan ja ole osa muutosta, joka käänsi Suomen suunnan.

 

(julkaistu Meteli70-lehdessä 16.10.2018)